• Samtal

Enskilt samtal

Behöver du någon att tala med? Det kan gälla något stort, det kan gälla något litet, huvudsaken är att det är något som är viktigt för dig. Du väljer själv vad samtalet ska beröra, det behöver inte handla om tro och religion. Inga journaler förs från samtalen och både präster, diakoner och kurator finns tillgängliga för samtal.

Samtal för ungdomar och unga vuxna
    Vår kurator tar emot personer i åldrarna 12-25 år för stödsamtal. Ett samtal är ungefär 50-60 minuter långt och upplägget är olika beroende på vad du behöver stöd med. Det kan vara allt från ett par enstaka samtal till att man träffas under en hel termin. Under första samtalet får man berätta varför man kommer samt lite om sin bakgrund och familj, därefter bestäms hur samtalen ska läggas upp.
    Kontakt: Isabella Tengdelius, 08-442 51 30 isabella.tengdelius@svenskakyrkan.se

Samtal och löpning – stimulans både för kropp och själ
    Skulle du vilja prova på att ha ett samtal med präst under en löprunda? Präst Bo Lindberg har gärna samtal i löpspåret om så önskas. I dessa fall finns inga krav på prestation utan man springer i det tempo som passar just dig. Behöver ni stanna och gå en bit så gör ni det. Låter det som något för dig?
    Kontakt: Bo Lindberg, 08-442 51 46 bo.lindberg@svenskakyrkan.se

Om tystnadsplikten
    Tystnadsplikt innebär att det som sägs stannar mellan konfidenten och prästen/diakonen/kuratorn, såvida det inte framkommer något som enligt anmälningsskyldigheten måste rapporteras till socialtjänsten och/eller polis. Exempel på detta är misstankar om att någon far illa eller att ett brott med ett straffvärde på mer än två år avslöjas. Vid bikt förekommer något som kallas absolut tystnadsplikt. Då sluts ett muntligt avtal mellan konfidenten och prästen där man kommer överens om att vad som sägs absolut inte får föras vidare, oavsett vad det är som kommer fram i samtalet.

Samtalsgrupper

Samtalsgrupp för sörjande
    En samtalsgrupp för dig som förlorat din livskamrat. Vi träffas regelbundet i Olaus Petrikyrkan, Armfeltsgatan 2, varannan vecka vid 6 tillfällen med en uppföljning några månader senare. Deltagandet kostar ingenting och du som bor i en annan församling är också välkommen.
    Kontakt: Elisabeth Öberg Hansén, 08-442 51 39 elisabeth.oberg.hansen@svenskakyrkan.se

Samtal om livet
    Samtalsgrupp med fokus på livet här och nu. Vad pågår i ditt liv? Vi möts varannan tisdag eller onsdag kl 17:30-19:00 på Fredrikshovsgatan 3. Två grupper startar i vår.
    Kontakt: Bo Lindberg, 08-442 51 46 bo.lindberg@svenskakyrkan.se

Teologisk bokcirkel
    Vill du läsa böcker om teologi och livsåskådning? Vi ses 3-4 kvällar per termin.