• Samtal & Stöd

Svenska kyrkan finns för dig som har det svårt. Du kanske har mist en anhörig och behöver prata med någon i liknande situation? Du kanske är i behov av själavårdande samtal eller bikt? I Oscars församling erbjuder vi stöd i form av samtal, hembesök och ekonomiskt stöd. Vi skapar också mötesplatser där människor kan umgås och byta erfarenheter med varandra. Många av dessa mötesplatser och en stor del av församlingens stödarbete sker på diakonimottagningen på Armfeltsgatan 2.

Om diakoni

Diakoni är omsorg om människan. Vi vill mötas, dela, lyssna och vandra tillsammans. Församlingens diakonimottagning ligger på Armfeltsgatan 2. Här har vi öppet hus en dag i veckan, soppluncher och en friskisgrupp för personer med psykisk ohälsa. Här tar vi även emot besök för samtal och ansökan om ekonomiskt stöd. Diakoner deltar också i Hemkyrkans gudstjänster på församlingens äldreboenden och vi besöker gärna församlingsbor som vill ha sällskap i sitt hem. Vill du ha hembesök? Tveka inte att kontakta oss!

Kontakt:
    Maria Bjerklow Dean 08-442 51 22 maria.bjerklow.dean@svenskakyrkan.se
    Stephan Gullberg 08-442 51 27stephan.gullberg@svenskakyrkan.se
    Yvonne Espelund 08-442 51 12 yvonne.espelund@svenskakyrkan.se
    Åsa Wadholm 08-442 51 53 asa.wadholm@svenskakyrkan.se

Bidrag till vår diakonala verksamhet

Hjälp oss att hjälpa andra! Med din gåva kan vi hjälpa de mest utsatta med ett tillfälligt ekonomiskt stöd. Sätt in ditt bidrag på bankgiro: 477-6779. Skriv i meddelandefältet: Gåva till behövande. Det går också bra att swisha ditt bidrag på nummer: 123 693 0150. Tack för ditt bidrag!

Vi söker volontärer

Något för dig? Läs mer här