• TaijiQigong

Varje onsdag under vår och höst leder Gudrun Khemiri, TaijiQigong-instruktör och legitimerad sjukgymnast med många års erfarenhet, TaijiQigong i Oscarskyrkan. TaijiQigong är enkla långsamma rörelser hämtade från Kina och kan bidra till förbättrad fysisk och psykisk hälsa. Kropp och själ hör ihop! Fördjupning utifrån olika teman efter TaijiQigong för den som önskar med Gudrun och Bo Lindberg, präst.

Enligt det traditionella kinesiska synsättet löper livsenergin – qi – i banor genom kroppen. Banorna kallas meridianer. TaijiQigong aktiverar hela meridiansystemet och löser upp blockeringar i både kropp och själ. Enligt ett västerländskt, naturvetenskapligt sätt att se på träningen, övar man andningsförmåga, rörlighet, koordination, balans och styrka. Ur ett psykologiskt perspektiv arbetar man med uppmärksamhet, gränssättning, tålamod, lekfullhet, självkänsla och kroppsmedvetenhet.

Onsdagar kl 12:00-12:30 Samtal 12:30-12:45.
    Drop in. 50 kr varav 10 till Svenska kyrkans internationella arbete.
    Höstterminen 2017: 16/8-29/11 (ej 27/9)
    Kontakt: Gudrun Khemiri 073-789 17 44 eller Bo Lindberg 070-368 46 90