• 25/5 Insamling av kläder och hygienartiklar

Oscars församling stödjer ett barnhem i Sakiai i Litauen och nu samlar vi in kläder och hygienartiklar för vidare transport dit. Du är varmt välkommen att bidra med hela och rena kläder för både barn och vuxna, oanvända hygienartiklar samt linne.

Lördag 25/5 kl 12:00–15:00
    Oscars Lillkyrka
    Hörnet av Storgatan/Fredrikshovsgatan

Har du frågor om insamlingen?
    Ring Göta Glemme, 070-717 69 97

I staden Sakiai i Litauen finns ett hem för föräldralösa barn samt ett dagcenter för vuxna med utvecklingsstörning. Barnen är i åldrarna 0-18 år och det finns plats för ca 50 barn. Vi arrangerar varje år en insamling där kläder och hygienartiklar samlas in och skickas direkt till barnhemmet. Det som barnhemmet inte behöver lämnas vidare till andra fattiga familjer i och runt Sakiai. Ett hem för gamla får också kläder från våra insamlingar. Församlingen bidrar även med ekonomisk hjälp. Behovet är stort och gåvorna bekostar renoveringar, simlektioner för barnen, glasögon, samtal med psykolog, läxhjälp och stöd till universitetsstudier. I juli månad kommer vi att ha en utställning i Djurgårdskyrkan där vi visar upp bilder från barnhemmet under namnet ”Sakiai – ett hjärteprojekt”. Kom gärna förbi och titta!