• Vigsel

Funderar ni på bröllop och vill gifta er i Oscars församling? Ni har möjlighet att välja mellan fyra kyrkor och sommartid även Oscars lillkyrka. En vigsel behöver inte vara stor och påkostad. Ni kan välja att t ex vigas en ”vanlig dag” med endast vaktmästaren och kantorn som vittnen. Önskar ni ett större bröllop väljer ni det förstås själva. Vigselgudstjänsten har en fast struktur men det finns många möjligheter att anpassa vigseln efter era önskemål. Naturligtvis hjälper vigselprästen till med att ge tips och råd att utforma ett av de finaste minnen ni kommer att bära med er in i framtiden. Musik, diktläsning och sånger kan ni till stor del välja själva. Önskar ni hjälp med val av musik samråder ni med den musiker som tjänstgör på vigselgudstjänsten. Vid vigsel räcker det att en i brudparet är medlem i Svenska kyrkan för att det ska vara kostnadsfritt.

Glöm inte att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket i god tid innan det planerade bröllopet.
    I Oscars församling viger alla präster stolt alla vigselpar!