• Begravning

När en anhörig eller närstående avlidit kan begravningsgudstjänsten äga rum i någon av församlingens kyrkor. Församlingen är också behjälplig med präst till begravningskapellen i Stockholm för församlingsbor.

När begravningen är bokad, kontaktar prästen anhöriga och bestämmer tid för ett möte. Tillsammans kan ni samtala om den bortgångne och framföra önskemål på utformning av begravningen. Musik, diktläsning och sånger kan ni till stor del välja själva. Ni har tillgång till musiker och kyrkans instrument. Fr o m mars 2019 kommer det inte längre gå att strömma musik via t ex Spotify vid förrättningar i kyrkan. Önskas inspelad musik spelar vi endast lagligt köpt musik, t ex CD-skivor (ska vara original, ej bränd) eller nedladdat via exempelvis iTunes.

Begravningskaffe kan anordnas i någon av församlingslokalerna.

Personuppgiftshantering