Kultur

Året om erbjuds konserter av hög kvalitet, ofta medverkar församlingens egna körer och välkända solister. Oscars körer är välkända långt utanför församlingsgränserna. Församlingens bibliotek har ett brett utbud av modern skönlitteratur, deckare, facklitteratur & barnböcker. Oscarsbibliotekets Vänner arrangerar författaraftnar med kända författare och arrangerar litterära salonger och bokcirklar. I Djurgårdskyrkans galleri pågår ständigt någon konstutställning. Läs mer om Oscars kulturutbud nedan.

Konserter

Hela året erbjuder vi konserter. Många gratis, en del mot avgift, alla av hög kvalitet. Biljetter till konserter med förköp går att köpa i Oscarskyrkans gåvomat eller via Ticnet: ticnet.se eller 0771 70 70 70.
Här kan du läsa vårens konsertprogram

INSTÄLLT!
Konserten Visions of flight and falling 29/5 är tyvärr inställd.

Körer

Vi har körer för alla - barn, vuxna, nybörjare och erfarna. Se vilken kör som passar dig

Bibliotek

Oscars församling har ett eget bibliotek på Fredrikshovsgatan 8. Biblioteket har ett brett utbud - barnböcker, modern skönlitteratur, klassiker, deckare, facklitteratur med historia, biografier m m. Biblioteket har också en stor avdelning med andlig litteratur. Hyllorna fylls på kontinuerligt och idag har biblioteket ca 14 000 böcker. Oscarsbiblioteket har ofta betydligt kortare väntetid på böcker än vad t ex Stadsbiblioteket har. Biblioteket är öppet för alla och det kostar inget att låna böcker här. Öppet måndagar 14-19 och torsdagar 14-18.
Kontakt: 08-442 51 11.

Se urval av inköpta böcker här

Sök böcker på biblioteket här

Oscarsbibliotekets Vänner

Biblioteket har en stödförening som kallar sig Oscarsbibliotekets Vänner. De arrangerar bokcirklar, författaraftnar dit välkända författare bjuds in, litterära salonger och utflykter. Deras träffar är öppna för alla.
Läs vårens program här

Djurgårdskyrkans galleri

I Djurgårdskyrkan pågår nästan alltid konstutställningar av olika slag.

1-31/5 visas "Grafik, keramik" av Kristina Thorman.

Utställningarna är alltid gratis och går att besöka under kyrkans ordinarie öppettider.
Öppettider: tisdag-söndag kl 12-15.